Winkel in 's-Hertogenbosch | Óók op zaterdagen geopend van 9:30 tot 12:30!
Vakkundige klantenservice en duidelijk advies!
Bestel nu vóór 16:00 uur, volgende werkdag in huis!
Veilig en snel online betalen!
Home / Laadpalen
Laadpalen
Laadpalen
Laadpalen

Laadpalen

Het aantal elektrische auto’s neemt enorm toe in Nederland. Hierdoor is de behoefte aan laadpalen, laadkabels en accessoires aanwezig. Laadpaalcompleet heeft een uniek en scherp geprijsd aanbod. De webshop is zo ingericht dat je de laadpalen per automerk en model kan filteren en snel kan vinden welke de juiste is of zelf de beste bij je situatie en wensen passende laadpaal kunt kiezen. Een laadpaal thuis kent veel voordelen ten opzichte van een laadpaal langs de (snel)weg. Zo zijn de kosten voor Ook zijn wij bereikbaar om je te adviseren en te helpen met het maken van een keuze. Hieronder alle laadpalen die wij in het assortiment hebben.

Bezig met laden...
Perfectfit laadpaal  11 kW met app, display,  5 meter kabel , RFID
Perfectfit laadpaal 11 kW met app, display, 5 meter kabel , RFID
Merk: PerfectFit
Instelbaar laadvermogen tot 11kW
Voorzien van app

€ 599,00

€ 499,00

Bekijk
Perfectfit laadpaal 11 kW met display, 8 meter kabel , RFID
Perfectfit laadpaal 11 kW met display, 8 meter kabel , RFID
Merk: PerfectFit
Instelbaar laadvermogen tot 11kW
Voorzien van app

€ 639,00

€ 569,00

Bekijk
Perfectfit laadpaal 5.5 tot 11 kW met app, display, 10m kabel en RFID
Perfectfit laadpaal 5.5 tot 11 kW met app, display, 10m kabel en RFID
Merk: PerfectFit
Instelbaar laadvermogen tot 11kW
Voorzien van app

€ 669,00

€ 599,00

Bekijk

Laadpaal voor je elektrische auto

De laadpalen in zijn er in diverse soorten met verschillende oplaadmogelijkheden en lengtes van kabels. Niet iedere elektrische auto kan opgeladen worden met elke laadkabel. Het is uitermate belangrijk om eerst te onderzoeken wat je thuis in de meterkast hebt. Hieronder leggen wij natuurlijk ook meer uit. 

Tips bij het kopen van een laadpaal

Wanneer je elektrisch gaat rijden is het belangrijk om een laadpaal aan te schaffen die er voor zorgt dat je de volledige actieradius van jouw voertuig kunt gebruiken. Bovenstaand hebben wij de automerken neergezet met vervolgens de type auto´s. Hier kun je gebruik van maken om snel de juiste laadpaal te vinden. Mocht je twijfelen, neem dan gerust contact met ons op.

Elektrische auto stekker?

Zo is het essentieel om te weten voordat je een laadpaal aanschaft, dat je weet welke type stekker de auto heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten stekkers. De stekkers zijn type 1, type 2 en type 3. Echter wordt type 3 in Nederland niet gebruikt. 
Type 1 en type 2 stekkers zijn vandaag de dag de standaard stekkers. Type 1 stekker wordt ook wel de Yazaki genoemd. De type 2 stekker wordt ook wel de Mennekes stekker genoemd. Wij adviseren je om altijd rekening te houden met het merk en type elektrische auto, want de stekkers verschillen per merk, type en auto. 

Laadvermogen auto en thuis

Wij raden je aan om de keuze betreft de laadpaal te overwegen op verschillende aspecten. Het is namelijk handig dat je kijkt naar de huidige elektrische auto(‘s) als naar de toekomstige auto. De elektrische auto’s verschillen namelijk per laadvermogen wat de auto kan laden. In dit voorbeeld gebruiken wij een Renault en Tesla. 

Een laadstation kan maximaal tot 6kW laden, je bent in bezit van een Renault welke maar tot 3,7kW mag laden. Dat betekent dat het voertuig het aantal kW bepaald. Dat betekent dat de Renault maximaal 3,7kW laadt. Je hebt dan een 1 fase, 16A (Ampère) nodig. Je kunt er dus voor kiezen om een 3,7kW laadpaal te kopen, maar wanneer je overweegt een Tesla aan te schaffen, dan kun je ook een laadstation van 22kW kopen. De Tesla heeft namelijk een hoger laadvermogen en kan sneller laden wanneer deze is aangesloten op een 22kW laadpaal. Tevens kun je op de laadpaal van 22kW de Renault ook aansluiten, dit omdat de auto bepaald wat het laadt. 

Daarnaast dien je ook rekening te houden met de werk en/of woning. De Tesla in het voorbeeld dient aangesloten te worden op een 3 fasen aansluiting, echter beschikt niet iedere woning tot een 3 fasen aansluiting. Dat zou betekenen dat je dit kunt verzwaren in overleg met de netbeheerder. 

Laadpaal thuis installeren

Het installeren van de laadpaal (thuis) kan door jezelf uitgevoerd worden, door een naaste die in het vakgebied actief is of door een erkende installateur. Om de laadpaal te installeren dient er een kabel gelegd te worden en aangesloten worden op een vrije groep in de meterkast. Wij adviseren je om voorafgaand een aanleg van een laadpaal een onderzoek en/of navraag te doen bij de netbeheerder welke fasen er aanwezig zijn. 
 


Laatst bekeken producten